vineri, septembrie 03, 2010

Toate povestile frumoase incep cu “a fost odata...”, iar CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI nu face exceptie

"A fost odata ca niciodata ca de n-ar fi nu s-ar mai povesti. A fost odata o echipa magica. Era septembrie 1982 cand Universitatea Craiova, nume de alint al fotbalului romanesc deschidea drumul performantei, cucerind admiratia si respecul Europei fotbalistice. 10 meciuri, 930 de minute si un unsprezece care a intrat in legenda: Lung, Negrila, Tilihoi, Stefanescu, Ungureanu, Ticleanu, Balaci, Donose, Beldeanu, Crisan, Camataru… insa Craiova s-a oprit la poarta finalei CUPEI U.E.F.A. Romantismul leilor albastri avea sa fie platit scump. Dupa meciul cu Benfica, stadionul Central parea un templu ravasit si parca resemnat cu destinul cresterilor si decresterilor sale..."
O legenda,un nume care te duce cu gandul la o echipa de vis,o istorie glorioasa,o iubire ce nu poate fi impartasita prin cuvinte.Asta este Univesitatea Craiova.Este mai mult decat o simpla echipa de fotbal,reprezinta mai mult decat 11 jucatori ,1 patron si 2 actionari.Universitatea Craiova este prima si singura echipa din Romania care a purtat si va purta vreodata numele suprem de "Campioana unei mari iubiri".
  Pentru noi oltenii si mai ales pentru mine,Universitatea Craiova reprezinta ceva ce nu poate sa fie descris in cuvinte.Toti va mirati si va intrebati de ce Craiova si iar Craiova.O sa va spun si de ce.Majoritatea tin cu Steaua ,Dinamo sau Rapid.Da ,MAJORITATEA,insa acea majoritate nu stie ce a insemnat si ce inseamna fotbalul.Nu spun ca Steaua sau alte echipe din tara nu au suporteri adevarati,insa toti se lauda ca,vezi doamne a batut Steaua ,cand ei nici macar nu stiu cand a castigat Steaua ultimul trofeu.Pe Ion Oblemenco vezi 20.000 de spectatori de cateva ori pe sezon ,pe cand la Steaua ,vezi asta odata pe an.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu